0
Home  ›  python dili ile yapay zeka kodlama  ›  python dili ve yapay zeka  ›  python ve yapay zeka  ›  teknolojik zeka  ›  yapay zeka  ›  yapay zekaya giriş

Python İle Yapay Zeka


YAPAY ZEKAYA GİRİŞ:
Yapay zeka, 1950'li yıllarda insan zekası taklidi yapılabilir mi fikri ile ortaya çıktı. Bu fikir yılların içeresinde geliştirildi. Özellikle son yıllarda teknoloji ve internetin hızlı gelişmeleri ile devasa ilerlemeler kaydedildi.

Hemen belirtelim bilim insanları, gelecek yıllara yapay zekanın damgasını vuracağını söylüyorlar. Yapay zeka ile neler sunabileceğini kestirmek zor.

çalmak için size bir örnek vereyim. 1990'lı yıllarda internetin ilk çıktığı zaman bu yaptıkları insan yapımının nasıl dokunacağı görülmeyecekti. Belki bu yeniliğin önemini çoğu insan kavrayamamıştı. Ama bugün internet erişiminin bir parçası haline geldi. İnternet ile yeni iş olanakları doğdu. Bilişim teknolojileri gibi yeni alanlar ortaya çıktı. İşte yapay zekanın şu anki durumu internette ilk ortaya çıkıyor.

Yapay zeka ile yeni iş hizmetleri doğacak ve bazı mesleklerin insanlar tarafından yapılmasına gerek kalmayacak. Hatta bilim insanları, gençlerin yüzde 60'ının şu an da var olmayan işler yapacaklarını söylüyorlar.


Yapay zekanın hemen hemen girmediği alan kalmamış gibi. Örneğin Facebook'ta bir fotoğraf yüklediğiniz zaman yapay zeka ile birlikte etiketleniyor ya da Tesla'nın arabası sürücüsüz yol alabiliyor veya bir mesaj yazarken google assistant, Alexa, Siri gibi uygulamalar yeni kelimeler tahmin edebiliyor.

YAPAY ZEKA NEDİR?
Yapay zeka, bir bilgisayar veya robotun çeşitli faaliyetlerini, insanlara benzer bir şekilde yerine getirme yeteneğidir.

Yapay zeka ilk olarak Alan Turing tarafından “insanlar gibi makineler de düşünebilir mi?” sorusu ile ortaya çıktı. Daha sonra, yapay zeka terimi, literatür ilk kez 1956'da John McCarthy tarafından kazandırıld o zaman bilgisayar bir odayı dolduracak kadar büyüktü ama yapay zeka konsept bilim ve teknoloji dünyası için büyük bir umut ve coşku yarattı.


PYTHON VE YAPAY ZEKA:
Bu makalede yapay zekadan bahsettik
yapay zekaya geliştirmek için python dilini kullanıcağız ve ilerki makalelerde daha ayrıntılı anlatım ile yapay zekaya yoğunlaşacağız ve yazılım severleri yapay zeka geliştirme ile tanıştıracağız bu makalede o kadar ayrıntıya girmedim. 

Kütüphaneler,yapay zeka disiplini,python ile yapay zeka kodlamaya başlama gibi konulara pek değinmedim ilerki makalelerde hepsini göstereceğim.

Artık python ile yapay zeka ağırlıklı makaleler paylaşılacaktır python dili üzerinden gelişmek eminim siz değerli okuyucularımız için daha iyi olucaktır.


Yorum yok
Ara
Menü
Tema
Paylaş
Additional JS