0
Home  ›  7zip  ›  rar  ›  Winrar  ›  winrar nedir  ›  winzip  ›  zip

WinRar


Winrar Yazılımı Nedir?
WinRAR, Windows için Shareware dosya arşivleme ve veri sıkıştırma yazılımıdır. Eugene Roshal tarafından geliştirilen yazılım 1995 yılında piyasaya sürüldü ve dünyanın en popüler dosya sıkıştırma yazılımları arasındadır.


WinRar Ne İşe Yarar?
WinRAR, birçok işletim sistemi tarafından hala kullanılan, RAR formatında dosya sıkıştırıp, açabilmemiz için geliştirilmiş bir uygulamadır. Dosyalarınızın sabit sürücülerde fazla dağınık kalmaması ve çok fazla yer tutmaması için kullanılır.


Rar Nedir?
RAR, (İngilizce: Roshal Archive kelimesinden) bir dosya sıkıştırma ve arşivleme formatıdır. Eugene Roshal tarafından oluşturulmuştur. Oluşturucusunun soyadını almıştır. RAR uzantılı dosyalar .rar şeklinde gözükür.

Rar Ve Zip Farkı:
ZIP genelde her türlü işletim sistemlerinde açılabilen bir sıkıştırılmış dosya türüdür. Ancak RAR veya RAR4 Sıkıştırılmasında Anca Programlar İle Açılabilir. Ayrıca Düşük Boyutta Sıkıştırmak İsterseniz En Düşü RAR4 olur.


Rar Mı? Zip Mi?
Bu soruyun cevabı rar daha iydir.
RAR neden daha iyi? RAR'ın daha iyi olmasının ana nedeni, sahip olduğu sıkıştırma oranı. Dolayısıyla RAR dosyaları genellikle ZIP dosyalarından daha küçük olmaktadır. RAR'ın sunduğu "katı arşiv" özelliği ise birbirine benzer çok sayıda dosyayı tek bir dosya gibi sıkıştırma imkanı sunuyor.

🍬Kurban Bayramınız Kutlu Olsun.🍬
Yorum yok
Ara
Menü
Tema
Paylaş
Additional JS